Direktlänk till inlägg 14 juni 2013

Föga förvånande eller hjärtinfarkt i antågande

Av Ann-Louise Ryrvik - 14 juni 2013 18:32


Man vet ju att allt som står i kvällstidningarna som Aftonbladet och Expressen är om inte helt lögn, så delvis lögn, vinklingar, fördomar och ryktesspridning. Så när historien om den vilda schäfern som attackerade cyklisten i cykelloppet http://www.aftonbladet.se/sportbladet/cykel/article16960356.ab så tog jag det med en nypa salt. I o f sig skulle ju säkert mina hundar tycka att en skock cyklister skulle vara roliga att bita i däcken på, men det har ju inget med att attackera att göra. Det har med att leka att göra. Naturligtvis är inte det okey, men skulle kunna hända.


Att sedan Aftonbladet hade fel - oj då så förvånande - och det visade sig vara en rysk gatuhund som livrädd försökte ta sig undan och blev påkörd av cyklisten var väl också ganska okey. Olyckligt. Synd om cyklisten. Synd om hunden. Inge kul! http://www.aftonbladet.se/sportbladet/cykel/article16962375.ab

Att de bedriver sensationsjournalistik för att elda på okunniga människors fördomar, för det är sina fördomar som människor vill ha bekräftade är heller ingen nyhet.


Vad som gör mig upprörd är när man går in och ändrar i första texten. Vindarna hade vänt. De skulle få skit. Funkade inte längre att hetsa mot en "schäfer". Då gör man "en pudel". Ändrade texten i första artikeln. Bytte ut "vild schäfer" till jycke och "attackerade" till att komma ivägen för.... Jamen så gulligt då! (För en schäfer skulle ju inte kunna vara rädd. En schäfer skulle inte kunna bli påkörd. En schäfer kan ju bara attackera. Precis som det är med rottweiler, dobermann, amstaff... Och får man tillräckligt med motbevis på att det inte var attack, ja då är det ointressant. Då blir det hund.) Precis som om de aldrig skrivit något annat.

Får man göra så om man i alla fall ska föreställa en tidning?


Och är det inte media som sprider fördomar, rykten och rena lögner ja då är det andra hundägare som hetsar upp varandra på facebook odyl. Ta rottisen som "attackerade" en pojke i Göteborg för något år sedan. Det skruvade allt andra hundägare, som man tyckte borde veta bättre, upp ordentligt. En unghund som efter att blivit uppbusad av en pojke, trots tillsägelser att låta bli, blir kampad i byxbenet. Trots att alla skriker, vrålar och drar i hunden, och att han dessutom blir sparkad i huvudet, så kampar han lika glatt vidare UTAN ATT BLI ARG.

Sånt får naturligtvis inte hända. Man måste som hundägare skydda hunden mot människor som inte förstår hur hundar fungerar - men att andra hundägare inte ser vad det är utan spär på och piskar upp. Hade detta varit en "luden hund med hängande öron" hade det naturligtvis varit fråga om lek. Hade det varit en golden, en collie, en springer spaniel eller varför inte en lagotto ja då hade det inte varit facebookstorm och mediahysteri.


Jag tror jag blir så upprörd så jag får en hjärtinfarkt. Bäst jag slutar.

Ha en god kväll och köp för f-n ingen kvällstidning!!! 

 
 
Ingen bild

Ulla

14 juni 2013 22:41

Fan, vad bra skrivet "Man måste som hundägare skydda hunden mot människor", så sant! Det är ju så det är, men vi dumma människor har ju inte fattat det utan vi skyller allt på hunden...
Bra skrivet!!

Ann-Louise Ryrvik

15 juni 2013 17:16

Tack å bock! Visst är det så!??!!! De flesta vet inte vad en hund är. De har sett för mycket på Lassie och Lady&Lufsen. En hund som skäller, kampar, brötar och graver - den är dum. En hund som håglös hasar fram, det är en "snäll och lydig en".
Eftersom folk varken kan eller vill lära sig eller förstå så får man som hundägare ta ansvar för att skydda sin hunds anseende och de andra människorna i den mån det går.
Tack tack!

 
Ingen bild

Nina Nordengren

16 juni 2013 20:31

Här är en riktigt konstig story om en schäfer och en modig man och ett väldigt konstigt rättssystem. Allting verkar vara ännu värre i Danmark!
http://www.sydsvenskan.se/danmark/hundbefriare-infor-ratta/

Ann-Louise Ryrvik

18 juni 2013 09:24

Helgalet, kan man tycka :-( .

 
Malin Johansson

Malin Johansson

17 juni 2013 08:10

ja jag håller med Ulla.
Jag skiter i dessa skvaller tidningar jag!

http://www.havrefallen.bloggspot.com

Ann-Louise Ryrvik

18 juni 2013 08:00

Bra det :-). Sen kan man väl läsa någon gång om man tycker att det är roligt, som en sagobok. Ha ha

 
Ingen bild

Maria Y

17 juni 2013 11:40

Det var länge sedan jag slutade läsa kvällstidningar, så jag missar allt sådant här om det inte dyker upp på FB.
Förutom hela snedvridningen som du beskriver får jag lite adrenalinpåslag apropå det här med import av gatuhundar. Men det är en helt egen diskussion...

Ann-Louise Ryrvik

18 juni 2013 07:58

Typ samma här. Jag såg rubriken något i stil med vild schäferhund hotar Vätternrundan,anföll cyklist och var då tvungen att kolla.
Jag vet vad du menar.
Junior (Johan) köper ibland - iofs mest för musikgrejer, men det blev en nyttig diskussion om media i denna veva.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards