Direktlänk till inlägg 17 augusti 2013

Han, hon, hen, den, det - skit samma!

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 augusti 2013 17:55


Jaha, å så var det då ett tag sedan jag skrev sist igen då. Att det ska vara så svårt. Har väl med motivation att göra, antar jag. Tiden är alltid en bristvara så det är väl just motivationen som fäller avgörandet om vad som blir gjort eller inte gjort. Nu kan jag inte skylla på datorn heller. Jag har nämligen införskaffat en ny. Först köpte jag en HP. Den hade Windows 8 och jag fick krupp. Fattade inget. Verkade hur krångligt och dumt som helst. Morrade ett par dagar över den, och Gubben som inte gillar att jag morrar - eftersom han gärna får en släng av sleven - tyckte att jag skulle lämna tillbaka och skaffa en MAC. Bra ide´. Lämnade tillbaka HPn och köpte en Mac Book PRO. Det blev typ dubbelt så dyrt, men minst trippelt så angenämnt, så det var det värt.


Nu vet jag inte om det är nya datorn, eller om det är att jag dödat så många flugor som gör att jag har fått tennisarm. Jag tror det är tennisarm i alla fall. Gör ont som tusan i vissa rörelser med högerarmen. Känns som om det är en inflammation längst mitt inne i :-( . Ja, ja det är ju ett löjligt gnyende i en värld där folk har så mycket värre elände att förtälja. 


Vad som fick mig att logga in på bloggen och skriva ett inlägg var främst detta; 


http://www.expressen.se/nyheter/tyskland-far-tredje-kon/


Bra tycker jag! Jag tycker att man ska få välja om man vill definiera sig som kvinna, man eller som något annat. Man ska också slippa definiera det också om man inte vill. 

Själv tycker jag att allt detta fokus på kön, och med det tillskrivna könsroller, är så in i märgen tröttande. Hur ointressant är inte det i de flesta fall!??! Vid vilka tillfällen är könet det som avgör? Ja det är när det är fråga om sexualitet. Själv vill jag absolut främst identifiera mig som människa. Jag går inte och tänker "jag är kvinna, jag är kvinna, jag är kvinna" om dagarna. Jag går inte och tittar på andra och tänker "det är en man" och "det där är en kvinna". Jag hoppas också att jag inte heller har alltför många och djupa fördomar om vad de ska prestera utifrån sina eventuella kön.

Sen undrar jag varför så många blir provocerade av att kön och könsroller blir ifrågasatta? Är man osäker på sin egen identitet?


I vilket fall blir jag skitirriterad när jag måste kryssa i Mr, Mrs eller Miss när man ska t.ex beställa något på nätet eller fylla i något formulär för något oviktigt. Är inte det för fan helt irrelevant om jag har en "apparat" eller en "dosa" . Och är det mer väsentligt att veta om jag är gift ifall jag är av kvinnligt kön eftersom män inte behöver specificera det? Morrr....


Jag är en stor fan av hen. Mer hen åt folket :-)!!! 

   Stina som sett alla bilder på tjejer med plutande munnar och särade läppar från facebook och i tidningar, försökte göra samma "sexigakåtabimboposer" åt Kalle när han kom hem på kvällen. Kanske skulle det bli riktigt mysigt. Hon försökte och försökte få till det. Det enda det resulterade i var att Kalle tillslut bekymrat undrade - Har du fått en stroke?
=D

 

 

 
ANNONS
 
Malin Johansson

Malin Johansson

19 augusti 2013 07:17

Ha ha ha helt rätt håller med dig :-)

http://www.havrefallen.bloggspot.com

Ann-Louise Ryrvik

20 augusti 2013 15:31

:-)

 
Ingen bild

Agnes

29 augusti 2013 16:37

På tal om något helt annat än hen.
Jag har kikat runt lite på alla dina många hemsidor och ingenstans hittar jag något om år kursår 2013/2014.
Vart kan man hitta aktuella datum? :)

Ann-Louise Ryrvik

31 augusti 2013 00:31

Hejsan Agnes! Helt riktigt. Jag har inte satt upp några kurser i egen regi utan har bara åkt på bokade av andra arrangörer i år. Samma under 2014 även om jag nog ska försöka ha några helgkurser i egen regi också. Maila mig om du vill, så kan jag se om jag kommer vara någonstans i din närhet och om ifall det finns någon ledig plats :-)

 
Kim

Kim

1 september 2013 16:25

=)

Hej du människa, du är en hen som jag gillar och uppskattar.

Kram, Kim (ett praktiskt namn på en hen ;)

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

1 september 2013 22:45

Ha ha tack detsamma hen!!! :-)

Mycket bra namn! Bra och fint!

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se