Direktlänk till inlägg 6 januari 2014

Inget nytt att förtälja….

Av Ann-Louise Ryrvik - 6 januari 2014 23:46


Förkylningen behåller sitt grepp, men kanske har mildrats marginellt. Min påbörjade bok av Arto Paasilinna, gjorde att jag drog på smilbanden och fnissade så som många förutspådde igår. Ska fortsätta med den idag. Ny talbok på G också. De gånger man inte kan läsa "för hand" är det perfekt. Nu testar jag Gone Girl av Gillian Flynn. Verkar bra. 

Boktips mottages med tacksamhet. Speciellt kanske något lite udda. Enda som jag har svårt för är sliskiga amerikanska kärleksdravel. Han (rik, snygg, businessman) kom körande i sin blänkande Ferrari. Så otroligt manlig och hon blev knäsvag inför hans maskulina konturer och sammetslena ögon...Hon ville bara att han skulle ta hand om henne. Tänka att få gifta sig..... typ. Då vill jag spy. Men allt annat.


Fick börja med liten Eezetablett i morse också. Jag som avskyr att ta tabletter och har nog inte tagit mer än det kan räknas på mina fingrar under min livstid. Men vad gör man inte när man är ensam ansvarig med 2,5 åring med turbofart. 


Frampå dan kom farmor och farfar förbi. Jag behövde skjuts för att lämna en av bilarna. Med sig hade de en chokladask. Aladdin mörk. Hade aldrig smakat. Men den var jättegod. Riktigt god mörk choklad. Den skulle man haft igår, när man var tvungen att käka blockchokladtomte ;-)!!! Kan väl säga som så, att den funkade idag också och det var inte bara jag som gillade den....


   

Suddig men söt i mer än en aspekt.

 


 



När jag lämnat bilen blev jag hemkörd och Erik fick åka med farmor och farfar för lite qualitytime. Jag hade först tänkt att ta en sväng med någon häst, men ångrade mig när jag såg regnet och insåg mitt eget tillkortakommande vad gällde ork. Det blev en sväng till djuraffären för lite shopping. Hundben - suck - de äter mig ur huset, vargarna. Både vad gäller mat och ben. Shiiiit, så mycket det går i dessa pälsbollar <3.

Jag köpte lite frysfoder till fiskarna också och när jag ändå var där så kunde jag ju inte låta bli att kolla in lite firrar. Såg en skock oscarciklider som pockade på min uppmärksamhet, men jag lyckades stå emot. De är allt enastående och så "mänskliga", men man kan ju inte ha hur många som helst för de blir ju stora. Mina tre oscarciklider är nog 35 cm stora och grova som boxare. Det känns faktiskt fullt i deras akvarium trots att det är på 1250l. 


Däremot hittade jag en liten skäckkompis till Danny. Den var så söt så han fick följa med hem. Danny verkade i o f s inte bry sig speciellt, men den nye verkar ty sig lite till honom. Blir en liten bild i morgon på sötingen.


Jean-Claud van Dammen är aningens lugnare idag. Jag ser ett hopp. Idag har han sugit upp en del foderkulor när jag kommit och gett om än lite slumpmässigt. Det är inte så att han börjar leta när han ser mig, men han simmar lite och då "råkar" han passera någon som då försvinner i farten. Han har också simmat runt lite i akvariet fast jag varit i köket och känns lite mer sansad. Dagens träning har gått till som så att jag har gått fram sakta och försiktigt, står och kikar lite, släpper ner några foderkulor. När jag sedan lämnar honom ser jag till att jag gör det när han har fronten mot mig  eller står lugnt med sidan mot mig. Tror det ska gå. Det är nog en smart firre. 


Mitt när det regnade och var som gråast idag, fick jag mail från Gubben. Han hade tagit lite bilder i Chiang Mai. Här är några:


Bananas


   

Hmm... Undar om detta är papaya?



Vägning av bagage. Nu lämnar Pappi Johan uppe i djungeln i Chiang Mai .

Han ska tillbaka till Kuala Lumpur igen, för att jobba. Sedan flyger de var för sig till Singapore om några dagar och möts där.



   

Samma diet överallt ;-P



 

Only in Malaysia :-)

 

 


Väl i Singapore så ska de bo på detta hotell fem dagar. Peter ska vara på en konferens där och Johan ska umgås med Dan´s barn som också följer med dit. Ser ju lite skönt ut då. Hade man inte haft djuren hade man varit med där nu, men med ett litet överläggande så inser man att man gjort rätt val. Vad är några veckor i tropiska länder, med sandstränder, palmer och bananträd mot 365 dagar med häst och hund per år?!??!!!



   

 

Nähä, nu får det vara slut för idag. I morgon är det vardag igen. Förskolan har dock stängningsdag så det får vara ledigt i morgon också. Planen är - om jag orkar - att försöka städa. Blääää.... Städa är inge´kul men måste göras. 

 

Go´natt,  go´natt!

 

 

 
 
Ingen bild

Britta

7 januari 2014 13:32

Ett tips är Garth Steins The Art of Racing in the Rain. Den är fantastiskt bra - handlar om hur en familj hanterar livet sett från familjens hunds ögon. Annars om du gillar "unga vuxna" kategorin så är John Greens The Fault in Our Stars (om cancersjuka ungdomar och kärleken) samt Tell the Wolves I'm Home (AIDS på 80-talet och hur den kvarvarande familjen hanterar det) super!

Ann-Louise Ryrvik

7 januari 2014 17:23

Oh så spännande! Dessa har jag inte hört talas om. Tack för tipsen!!!

 
Lyckoprickar-anna

Lyckoprickar-anna

7 januari 2014 17:59

Senaste två månaderna har jag varit så galet ressugen! Bilder på bananträd, turkosblått hav eller pool gör mig lätt knäpp!
Finns risk att jag googlar på resor ikväll igen... ;)

Imponerad av din fiskträning blir jag också :)

Ha det gott!

http://www.lyckoprickar.se

Ann-Louise Ryrvik

9 januari 2014 00:03


Ja, ibland blir man det. Bästa är ju om man kan kombinera både djur och resa. Spännande att se om det bär av för dig.

Inte mycket att imponeras av. Just nu går den på sparlåga, men jag är lite sugen igen. Därav denna koi.

Ha det gott själv Anna!
Kram!!!

 
Ingen bild

Päivi

8 januari 2014 10:59

Lästips: En kort berättelse om traktorer på ukrainska / Marina Lewycka, eller Två husvagnar av samma författare

Ann-Louise Ryrvik

9 januari 2014 00:01

Oj. Så annorlunda. Ska spanas in. Tack för tipset, Päivi!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards