Senaste inläggen

Av Ann-Louise Ryrvik - 19 december 2012 09:19


och myste lite. Lite mockande, lite vattnande av fålar och lite puss och kel.

Tog några bilder med mobilen lite sådär. Slänger in dem här ändå. Det är lite skoj för mig själv om något år. Kul att gå tillbaka och kolla på dem hur de ändrat sig och att dra sig till minnes.... Då är ju inte bildkvalitén det viktigaste utan kanske t.o.m tvärt om. Då är det roligare med "vanliga kaosbilder" :-)
 

Ja så här ser det ut mest hela tiden och sedan gos med en eller flera åt gången... Just nu Milou.. 

Så sär ser det också ut titt som tätt. Det är Salle på Milou, Milou på Salle, Fnasket på Loke.. ja så håller det på.

 Loke bryr sig föga. Äter han så fortsätter han äta, står han och slappar fortsätter han med det. 

Fnasket håller i som om han kramade en nalle. När Loke tröttnar så bara går han och sen är det klart. 

 

Hingsttåget....

 

Också så lite bus....

 

Loke vänder missilerna till. Hot om dubbelsidig represalie... men Fnasket busar vidare

 

Loke surnar till.. Pressar på


 


Fnasket får backa men försöker med små offensiver...  


   


  
      

Fnasket surnade också till och gjorde några framryckningar men har ingen kraft i det.


  
Det var några sekunder där det hettade till lite, sen var det lek igen som vanligt. Intressant. Det är som med hundarna. Mitt i lek, hör man några mörkare toner om någon tagit i på fel sätt, och sedan på någon sekund är de tillbaka till sin lek och allt är bara kul. ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 18 december 2012 23:51
Det drar ihop sig till jul! Jag är ingen fan av varken jul eller andra traditioner. Ofta tycker jag att det verkar vara en himla stress och upphåsande innan och när det väl blir jul så ja... det äts skinka, det tittas på någon gran, på Kalle Anka och något paket... men det är ändå en vanlig dag. Det var nog skillnad när man var liten för då var julen en hel världsrymd. Julen var evig, julen var magisk. Nu är det mer pumpa, pumpa, pumpa i jakten på barndomens jul och så slutar allt med ett stort, besviket "jaha..."

Ja, jag ÄR negativ och tråkig. Jag är så tråkig så jag t.o.m tycker att det är skönt att det tinar ute och snön töar bort. Jag tycker att allt blir så mycket lättare när det är plusgrader. Visst drar hundarna in mer skit, men i övrigt...


Å andra sidan, nu när jag inte behöver julpynta eller greja, så känns det helt plötsligt ganska okey. Jag trevar mig lite fram pö om pö. ( I ärlighetens namn är jag nog t.o.m. lite juligare nu än vad jag vanligtvis är.)

Idag har det städats, druckits glögg, lyssnat på julmusik, käkats pepparkakor, stuckits nejlikor i apelsiner m.m Nästan så det är lite otäckt ;-).


 

.

.

.


Här kommer en liten bildserie på Kompis som käkar majskrokar. Den katten äter allt!


       


.

.

.Och så några bilder på Erik och Diva. Erik har verkligen börjat uppskatta hundarna. Förr tyckte han nog mest att de var ointressanta och lite jobbiga, eftersom de puttade omkull honom iderligen. De är ju lite brötiga och Erik var lite instabil.

Nu är han stabilare och han har insett vilka goda vänner det är. Han klappar dem ofta och pratar med en speciell röst till dem typ gullipullisnuttignuttiplutti.... Att vara nära dem är också härligt. Här passar han på att lägga sig på Diva medans han äter digestivekex.

  

       

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 16 december 2012 20:00


Jag gillar inte när det är vinter, men jag måste onekligen hålla med om att det är vackert.... Nu har det varit tö ett tag, men här kommer några bilder från någon dag sedan.
 

 

   
    

     
     
   
     Av Ann-Louise Ryrvik - 13 december 2012 21:37


Först ned till Landvetter och lämnade Gubben och Johan. Det är inte utan att man kände sig lite avis.... Det är något speciellt med flygplatser tycker jag. Den där förväntan och lättjan... Men ja ja. Jag får väl åka någonstans sedan kanske.

Väl hemma igen så stod valet mellan att sätta sig och jobba eller att gå en promenad med hundarna. Det blev en promenad med hundarna först :-). Jobbet fick vänta. Vädret var så strålande så det vore ju straffbart att inte prioritera i den ordningen.
 

Tjohoo här bär det av!
  

Bus och lek


 

 Zack ligger i kurvorna

    


  

   

 

 Vackraste, godaste, underbaraste Puppis


 

   


 

 

   

   
 Och så lite lek

   

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 december 2012 22:28


Gubben och Johan packar och jag tittar på. De är i hyfsat god tid. I morgon vid lunchtid bär det av till Thailand för dem. Sen kommer de inte hem igen förrän i slutet på januari. Det innebär att jag och Erik är gräsänklingar ett tag.  


Appropå detta med att packa. Jag sitter och småskrattar och drar mig till minnes en gång på stenåldern när jag och några kompisar skulle sticka till Thailand. Jag bodde i Karlstad då. Nina och de andra skulle plocka upp mig vid fyra på morgonen, så jag gick upp klockan tre och slängde ihop mina grejor. Typiskt mig! Jag såg att batteriet till videokameran var dåligt laddad, så jag satte det på laddning.

Klockan blev 04.00 och tjejerna kom och vi åkte, glada i hågen, till Arlanda. Väl där, vid niotiden, så kom jag på att - Jäklar jag tror jag glömde stoppa ned batteriladdaren och batteriet!! Jag ringde hem och väckte Gubben. Han hade festat kvällen innan. Vi var ju studenter så det var en inte så ovanlig situation ;-9. Det var ofta fest och ofta ett rejält festande.

- Kan du kolla om jag glömde stoppa ned batteriladdaren och batteri? Den ligger i fönstret i köket.

- Jaaa. Den är här.

- Meeeen vad gör jag nu. Kan jag köpa nytt i Thailand?

- Kommer bli svårt om inte omöjligt att hitta rätt sort... hmmm... Om jag skyndar mig så hinner jag nog komma med det?

Gullige, snälle, och inte att förglömma, bakfulle Gubben slänger på sig kläder och kastar sig på cykeln. Han cyklar som en gnu bort till flygplatsen (som vi tack och lov inte bodde allt för långt ifrån). Har tur. Det ska precis gå ett flyg till Stockholm och med en slirning hinner han med. Under flygresan berättar han för flygvärdinnorna att han ska en snabbis till stockholm för att lämna batteriladdaren till sin kvinna. De tyckte nog att det var lite gulligt för de sa att de skulle hålla återflyget lite så att han skulle hinna springa bort till utrikes och sedan hinna med nästa flyg tillbaka.


Jag står där och väntar för att springa in genom securitykontrollen. Precis på håret kommer Gubben, som då förstås var kille, springande. Han lämnar över batteriladdaren, får en puss och jag springer för att hinna med mitt plan.

Gubben vänder tillbaka. Han hinner med returflyget hem (med lite hjälp) och cyklar sedan hem och går och lägger sig för att kurera sin bakfylla.

Vid tolv kommer vår bäste vän och "hustomte" Kenneth instormande. Han hade också varit med på festen kvällen innan.

- Ööööööööö!!!! UPP OCH HOPPA, SLAPPHÖG!!!!!! Ligger du där än och slöar!!

- TYST!! Jag har precis varit i Stockholm!


Det är det som är kärlek! =D

Av Ann-Louise Ryrvik - 9 december 2012 20:50

Här kommer ett gäng mobilbilder från hagen..

 


    

  


    

    

    

     

    

Dunderrumpa
 

     


   


    

      

Sallemupp

   

  
  

    

   

  

  

Av Ann-Louise Ryrvik - 8 december 2012 23:00


finns ändå. I promise!


Att facebook är en chimär vet nog de flesta, men man kanske glömmer det ändå. Här kommer lite brutal och tråkig vardag från skogen. Här hos oss har det varit en bökig period med mycket sjukdom. Som värst så var jag, Gubben och Erik magsjuka samtidigt. Lagom skoj att mellan turerna på toan i magsjuka uppleva en ledsen, orolig Erik sätta sig upp i sängen och kaskadspy en gigantisk volym över hela sängen. Gubben - också magsjuk - kommer sättande från ovanvåningen. Tar Erik och håller honom över toan så han kan fortsätta där, medans jag sliter bort sängkläder, kastar dem i tvätten. Fram med ny bäddmadrass, nya sängkläder o.s.v tur att man har mycket som ligger och dräller. Detta blir gjort på tio minuter, lagom så jag hann slita till mig Erik innan det var Gubbens tur. Sedan fick jag ångestbehärska mig i några minuter tills Gubben var klar och han kunde ta Erik så det blev min tur. PUST!!!!


Erik lyckades med 15 spyor på en förmiddag, stackarn. Johan blev sjuk han också. Vi piggade på oss, hade vår karens och såg ljuset. Erik gick en dag på dagis - sen var det kört igen. Vi fick omtagning på magsjukan!! I aningens lindrigare variant, men dock! När det heatet var över så kom nu en megaförkylning! Suck! Orka! Johan fick halsont och fick in till vårdcentralen. Han fick sköta det själv för jag satt med magsjuke Erik i bilen....


Nu får inte Erik komma till dagis förrän på torsdag. På torsdag flyger ju Gubben och Johan så det vore ju synd att det blev en tredje vända magsjuka och de inte kom iväg.Det har varit mycket annat strul också, men jag orkar inte dra det. Trasiga bilar, insnöad Gubbe i Stockholm och annat skrutt. Hästarna står i hagen och tittar. Hundarna roar sig själva. Inget allvarligt men bara tråkigt. Röntgade Z höfter och de såg sådär ut. Armbågarna fina. :-(
Väder och vind räcker ju också för att få en heldeppig. Snö, snö och kallt, kallt :-( . Jag tycker INTE om vinter.

Här kommer dock några bilder från härliga lördagmorgon. Jag sov ensam i natt med hundarna och har sovit som en stock. På morgonen kom bäste hösilageleverantören med ett par balar. Gott. När hösilaget var på plats fick jag äntligen ro att ge lite mystid till de stackars hästarna som jag mest sett genom fönstret på sistone. Emellan allt har jag mest mockat av, fyllt på vatten och grovinspekterad dem. Har inte haft sinnesro att stå och gulla med dem utan varit stressad och irriterad. Det är inget bra! Hästar gillar inte stress och att man är forcerad. De var mycket nöjda med min totala närvaro och det var jag också.

Här kommer lite bilder.....
 

Nu är det vinter!
 

Ny bal, med nytvättat fint nät.

 

      

Mycket kärlek mellan hingstpojkarna.


   
 


    
   

Jag har upptäckt att jag älskar håriga mular 

Milou har en egen liten fablesse - att ha hela min arm i munnen. Tokponny. Han håller så fint och mjukt.
 

Loke

 

Öronkliande!!!
   

Fnaskets fina profil...Av Ann-Louise Ryrvik - 28 november 2012 23:00


Nu har det varit ett par sura dagar.

Grått, grått, grått. Regn, regn, regn. Det enda positiva är att det har varit såpass varmt att det inte blivit snö av regnet. Tack och lov.

Erik har varit hemma ett par dagar. Han hade feber och var grinig. När han är på det sättet, ja då säller sig livet på tomgång. Tomgång är enormt frustrerande för mig. Det är när man bara väntar på att det ska bli kväll. En obehaglig känsla.

Det går inte att göra det allra minsta av eget. Att inte ligga bredvid honom i sängen är otänkbart. Att titta på något annat än Teletubbies är otänkbart. Att läsa en bok är otänkbart, för den ska han ha och riva i. Lite diskret kan man smyga sig till mobilen och spela lite WF eller leka med lite bilder...

 

Hua, jag tycker de är lite läskiga ;-)Bildlek. Älsklingspojke.

 

Mina fyrbenta pojkar.

 

Blött, blött. Går inte att använda paddocken heller. Det är för blött och om det sedan fryser på blir det för knöggligt. Det får vänta några dagar igen, trots inspiration från helgen. 

Hundarna vill heller inte vara ute.
   

När de väl kommer in skapar de konstverk. Jag försöker slussa dem via gamla tvättstugan, där de får ligga och smutsa av sig en stund. Detta är dock resultat av nattrastning, då jag inte orkar/kan med att sätta undan dem en stund.

Bara att byta lakan istället. På eftermiddagen vände det. Erik var pigg igen och livet återvände. Fick ut i stallet och mockat. Halmade upp rejält. Det känns skönt för själen. Fyllde vatten. Ny fin hösilagebal i höhäcken fick de också. När jag sedan gick in kändes det gott och optimismen var på topp igen. I morgon är en annan dag.

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se